header DaMedia

Apparatuur van DaMedia

DTP / Voorbereiding van print- en kopieerwerk en drukwerk

 • Computers
  Bijna alle grafische werk voor print- en drukwerk gebeurt op een Macintosh computer. Het maken van websites, banners en headers gebeurt ook wel op een computer waarop Windows is geïnstalleerd.

 • Scanners
  Voor het grafische werk worden veel originele en oude foto’s gebruikt. Voor het digitaliseren wordt een flatbedscanner gebruikt die een A4 ineens op hoge resolutie kan scannen. Via de kopieermachine is zelfs scannen op A3 formaat mogelijk, echter in iets minder goede kwaliteit.
  Dia᾿s en negatieven worden op een speciale diascanner gedigitaliseerd.

Printen, kopiëren

 • Printer/Kopieermachine zwart-wit
  Voor het printen van folders en boekjes is een snelle 75 pagina’s per minuut (ppm) zwart-wit printer aanwezig. Met een resolutie van 1200 dpi zijn ook foto᾿s goed af te drukken. Printen kan op A4, A3 en SRA3 papier, enkelzijdig en dubbelzijdig, tot 350 grams papierdikte.

 • Printer/Kopieermachine kleur
  Het mooiste resultaat wordt behaald op een kleurenlaserprinter met een resolutie van 1200 dpi. Deze machine levert de mooiste brochures en kaften voor boekjes en zelfs volledige catalogi komen er zonder problemen uit. Het maximale formaat papier is SRA3, na schoonsnijden kan een kaft op A3 formaat dus volledig bedrukt zijn. De papierdikte is maximaal 350 grams zodat de machine ook geschikt is voor het printen van (visite)kaartjes.

Afwerking

 • Bookletmaker met trimmer
  Clubbladen en brochures worden gevouwen en in de rug geniet. Dit geeft het mooiste resultaat voor boekjes. De trimmer snijdt aan de open zijde de uitstekende pagina᾿s recht af.

 • Snijmachine
  Voor het maken van kleine flyers of het maken van visitekaartjes is een snijmachine nodig. Hierdoor kan het printen op grote vellen plaatsvinden, waarna teruggesneden wordt naar het goede formaat. Zo blijven de productiekosten beprekt.

 • Vouwmachine
  Voor het vouwen van folders en mailingen wordt een vouwmachine gebruikt. Zo is op snelle wijze een A3 vel te vouwen naar A4 of een A4 vel naar een drieluikfolder. Ook mailingen die als A4 vel geprint worden passen na het vouwen in de standaard enveloppen.

 • Rilmachine
  Het vouwen van dikkere papiersoorten zorgt ervoor dat het papier op de vouwlijn beschadigd. Door eerst een ril aan te brengen gaat het vouwen veel gemakkelijker en beschdigd het papier niet. Rillen is mogelijk tot het formaat SRA3.

 • Perforeermachine
  Het maken van gaatjes voor scheurranden heet perforeren. Dit is wel bekend van loten en opgaveformulieren met strookjes. Perforeren tot SRA3 formaat papier gaat machinaal, daarboven doen we handmatig. Ook perforaties tot halverwege het papier zijn mogelijk, ook dit kan alleen handmatig gebeuren.

 • Lamineermachine
  Om drukwerk te beschermen tegen vuil en vingervlekken kan het gelamineerd worden. De plastic beschermlaag wordt aan zowel de voor- als de achterkant aangebracht zodat het drukwerk veel langer mee kan gaan. Vooral menukaarten en handleidingen worden veel gelamineerd. Maximaal formaat: A3.

 • Nietmachines
  Voor de meeste klussen is wel een nietmachine aanwezig. De bookletmaker niet boekjes in de rug, als backup is er echter ook nog een electrische nietmachine. Voor kleine aantallen zijn er nietmachine met korte en lange arm, zodat bijna alle opdrachten in huis geniet kunnen worden.

 • Ringbandjesmachine
  Voor het samenbinden van meerdere vellen papier tot een boekje kunnen plastic of metalen ringbandjes gebruikt worden. Hier zijn speciale machines voor die en de gaatjes in het papier ponzen en een ringbandje kunnen aanbrengen.

© 2024 DaMedia.nl