header DaMedia

Domeinregistratie, hosting van websites, webdesign

Uw website is een belangrijk onderdeel van uw huisstijl. Doordat uw website wereldwijd bereikbaar kunt u uw klantenkring vergroten. Een website staan echter niet zomaar online, het zoeken naar een vrije domeinnaam, het ontwerpen van een website en het bouwen daarvan kost soms veel tijd. DaMedia kan u helpen met de belangrijkste zaken omtrent websites.

Domeinregistratie

Voordat uw website online kan moet een unieke domeinnaam geregistreerd worden. Door het vastleggen van de naam kan niemand anders die nog gebruiken. Inmiddels zijn veel domeinnamen al geregistreerd en is het vaak zoeken om nog een goede domeinnaam te registreren.
Inmiddels hebben wij echter ook regelmatig contact met bedrijven die handelen in domeinnamen. Als uw naam dus bezet is, maar niet in gebruik, dan proberen we deze toch te krijgen/kopen.
Op de pagina domeinregistratie kunt u uw domeinnaam door DaMedia laten registreren.

Hosting
Na de registratie heeft u een stukje harde schijf nodig om uw bestanden te plaatsen. Dat heet hosten. DaMedia heeft een eigen stuk hostingruimte waarop ook uw website kan staan. U gebruikt dan weer een stukje van onze ruimte.

Design website
Het maken van websites kan tegenwoordig op vele manieren, van makkelijk tot moeilijk. Na het ontwerp moet dit omgezet worden in code (slices/basen) en in een functionerende website. Wij kunnen u daarbij gedeeltelijk helpen. Eenvoudige sites (zoals deze) kunnen we zelf maken, database gestuurde websites (zoals Expositiewijzer.nl) besteden we uit. Ook het inbouwen van een CMS besteden we uit aan bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn.

Onderhoud
Is de website eenmaal gereed, dan is regelmatig onderhoud nodig. Dit kan bestaan uit nieuwe teksten, nieuwe afbeeldingen, nieuws, aanbiedingen, etc. Sommige zaken kunt u zelf doen, andere kunnen we u bij helpen.
Is er vaak onderhoud nodig, dan is een Content Management Systeem (CMS) handig. U kunt dan teksten en foto's plaatsen zonder de programmeercode te zien.
DaMedia kan ook in uw bestaande website een CMS inbouwen, waarbij we gebruik maken van Joomla als CMS.


© 2024 DaMedia.nl