header DaMedia

Teksten voor websites

Na het ontwerpen van uw website en het technisch werkbaar maken moet de website gevuld worden met tekst en foto’s. Zonder deze gegevens heeft de bezoeker niets aan uw website en zal dus snel weer verdwijnen. De teksten zijn belangrijk en daar moet dus veel aandacht aan geschonken worden. Deel de teksten in in hoofdstukken zodat de bezoeker geen lange lappen tekst hoeft te lezen. Deel de hoofdstukken op in alinea’s, en geef eventueel punt voor punt aan wat belangrijk is. Vertel uw verhaal zo simpel mogelijk, u krijgt immers bezoekers uit alle lagen van de bevolking.

Ook voor zoekmachines is het belangrijk dat er teksten op uw website staan, alleen dan kan de website geïndexeerd worden zodat de vindbaarheid vergroot wordt. Het is belangrijk dat de teksten op de website uniek zijn, overnemen van een andere website heeft weinig zin, dit zal door zoekmachines worden afgestraft met een lagere score. Voor het schrijven van teksten zijn een aantal regels zodat de teksten optimaal voldoen aan Zoekmachine Optimalisatie (SEO).

DaMedia kan u helpen met het schrijven van teksten voor uw website. Er zijn al teksten geschreven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Soms gaat het alleen om korte introducties, soms om productomschrijvingen, soms langere teksten over een bepaald onderwerp. Ook heeft DaMedia contact met diverse tekstschrijvers zodat in drukke tijden het werk bij vertrouwde en professionele mensen uitbesteed kan worden. Wanneer u webteksten wenst te laten schrijven kunt u met ons contact opnemen om een geheel vrijblijvende offerte te ontvangen.

Naast het opstellen van teksten voor uw website heeft DaMedia ook contact met een Duitse tekstschrijfster en vertaalster. Uw teksten kunnen zo gemakkelijk omgezet worden van Nederlands naar Duits of omgekeerd. Voor o.a. de toeristische branche een veel gebruikte optie om de website direct in twee of meer talen in de markt te zetten. Een voorbeeld van een Duitse tekst kunt u hier lezen.

© 2024 DaMedia.nl